Vliv císařského řezu na střevní mikrobiotu

Vliv císařského řezu na střevní mikrobiotu

Datum publikace 21. 04. 2022
Souhlasné stanovisko ČAS ČAS: 231/2022
Akreditace SK SaPA (2 kredity)

Co se v kurzu naučíte

Cílem tohoto kurzu je seznámit posluchače nejen s problematikou vlivu výživy na střevní mikrobiotu u novorozenců, ale také s tím, jak porod císařským řezem ovlivňuje novorozence a kojence. Kurz zahrnuje dvě přednášky. První z nich odpovídá na dotazy, proč je důležitá zdravá střevní mikrobiota , najdeme zde její definici, fu nkci a složení střevní mikrobioty. Probereme imunitní systém, eubiózu, dysbiózu, jejich důsledky a příčiny. V další části se autoři zabývají složením mateřského mléka, zejména pak probiotickou vlákninou, oligosacharidy, tuky i dopady nepříznivého složení mastných kyselin v mléce na dítě. Závěr první přednášky je věnován tématu bakterií, zejména Bifidobacterium breve M-16V, konceptu nutričního programování v prvních 1 000 dnech života dítěte a indikaci k použití probiotik u dětí. Ve druhé prezentaci se seznámíte s tím jak porod sekcí pravděpodobně ovlivňuje střevní mikrobiotu a dotkneme se také informací o vlivu způsobu porodu na růst a vývoj novorozence. Nechybějí ani cenná doporučení pro klinickou praxi.

Kurz získal souhlasné stanovisko České asociace sester se zařazením do systému celoživotního vzdělávání.


U tohoto kurzu potvrzuje SKSaPA sestrám a porodním asistentkám kredity podle úspěšnosti v závěrečném testu (AD test).

Kurz je přístupný registrovaným uživatelům EUNI.
Závěrečná zkouška
Závěrečná zkouška
3 pokusy za 1 rok
45 minut na 1 pokus
Test nepřerušujte, běží čas!
80 %
Správných odpovědí je potřeba k úspěšnému dokončení testu
Výsledky ve studijním indexu Moje studium
Certifikát
E-mail
Ke stažení
Moje studium

Kde nás najdete

Pears Health Cyber Europe, s.r.o.
DOCK01
Voctářova 2449/5
180 00
Praha 8 – Libeň
Zpracovávám